9 reacties op “KLEINE OF GROTE OPKNAPBEURT VAN KLASSIEKERS?

    • Dag Maria, ik begrijp je. En het is moeilijk uit te leggen aan anderen. Je omschrijving van ‘vettig’ klopt helemaal, want eigen aan aldehyden. De oude Arpège was voor mij als een ‘ingedikte’ honing: zalvend, fluweel met een geheimzinnige kruidige toets. Moeilijk om daar een alternatief voor te vinden.

    • Beste Bas, het leven is triest in dit opzicht. Je hebt gelijk. Ik had een collega die steevast vintage Knowing gebruikte, aangenaam hoe deze geur haar vooruitsnelde. Ze kwam als een wolk en toch was het voor de omgeving niet hinderlijk omdat de geur ‘logsich’ was. Schrale toost: op zoek gaan naar nieuwe geuren die dit gevoel wel verkondigen. Wordt wel steeds moeilijker, ik weet het. Ik heb wel een optie. Maar dat is puur eigenbelang. Ik heb een groener dan groener parfum onder de naam Le Bienaimé gemaakt: Green Washing – een mix van heel veel mooi ‘seventies’ green gelardeerd met moderne accenten.

  1. Met weemoed denk ik terug aan de ‘oude’ Ysatis, die ik jarenlang als mijn signature scent droeg. Meerdere flessen heb ik er doorheen gejaagd. De huidige versie is een slap aftreksel die de scherpte, het jaren-80 gevoel, totaal mist.

    • Beste Suzanne, je bent een in de lijn van vele ‘teleurgestelden’. Ik raad aan: dump Ysatis, en ga op zoek naar geuren die – op wat voor manier dan ook – je hetzelfde gevoel geven. Is vaak een leuke ontdekkingstocht: via omwegen toch terecht komen bij een geur die nog beter blijkt te zijn dan je trouwe voorgangers.

  2. Lieve Erik. Ik ben blij dat je dit geschreven hebt en ik hoop dat de merken dit artikel ook gaan lezen! Maar ze zijn vaak te druk met navelstaren helaas. Mijn Chanel No 19 en Venetia van Biagotti en Ysatis en Knowing, Opium, Rive Gauche. het is om te huilen allemaal nu. En waarom inderdaad. Ik ga mijn Mitsouko gauw weer testen want als die weer in ere hersteld is ben ik al een beetje blij!

    • Dag eigenaresse van een hele grote parfumerie. Hoe meer je je er in verdiept hoe meer geuren er blijken te zijn verbouwd. En niet alleen ‘in het klein’ omdat het moet. Het blijft voor ieder individu een ‘tragisch verlies’ wanneer haar/zijn parfum niet meer is zoals die was. Troost: op zoek naar nieuwe geuren, die daar hopen we dan maar op, naar verloop van tijd ook niet onder handen worden genomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s