3 reacties op “EAU SAUVAGE PARFUM DIOR

 1. Gisteren geroken op papier, samen met Eau Sauvage. Eau Sauvage Parfum is zeker geïnspireerd door Eau Sauvage maar daar waar Eau Sauvage langzaam aan kracht verliest gaat Eau Sauvage Parfum door. De harsachtige zoetheid houdt lang aan. Staat op m’n nog-te-kopen lijstje.

  Mooie klassieke fles met magnetische dop, niet nieuw maar wel mooi. De groene vloeistof in de bijna zwarte fles ziet er cool uit.

  Wat ik niet meer vind kunnen: de Alain Delon uit 1966 gebruiken als uithangbord. Hier slaat m.i. de marketingafdeling van Dior de plank volledig mis. Alain Delon wordt neergezet als een jonge god maar is inmiddels wèl 76 jaar… (Iets waaraan de officiele Alain Delon website zich ook schuldig maakt, maar dit terzijde) Jude Law is momenteel bezet, want het gezicht van Dior Homme (Sport). Dior zou een ander, frisser gezicht aan Eau Sauvage Parfum moeten koppelen, een waar de jonge goden van nú zich mee kunnen identificeren. Het laatste wat Dior zal willen is Eau Sauvage Parfum positioneren als een “oude mannen luchtje”.

  • Dag Bert,

   Bedankt voor je reactie. Ik vind de geur ‘lekker diep’ en intens, maar wel heel klassiek. Mis iets van nu. En Alain Delon: ik denk dat alle luxemerken moeite hebben de juiste persoon te vinden die ‘iedereen’ aanspreekt. Komt omdat ‘bekend zijn’ tegenwoordig zo van korte duur is. Dan maar een oudje uit de kast getrokken. Is de vraag of ‘de nieuwe generatie’ uberhaupt wel weet wie Delon is. Chanel draait het om: heeft ‘bijna oudje’ Brat Pitt gekozen voor No 5. Maar ik vraag me af of je luxe wel moet combineren met bekende gezichten. Maakt de producten voor mij nog trivialer. Maar het schijnt nog steeds te werken. Er komen nog steeds vrouwen (en mannen) naar de winkel die vragen naar de geur van die en die actrice en van die en die acteur.

   Groeten,

   Geurengoeroe

   • Afgelopen zondag Eau Sauvage Parfum gekocht bij het plaatselijke Wespennest, met 20% Vaderdagkorting. No-brainer. Meteen maar 100ml gekocht. Grote fout van de winkel is dat er geen tester van Eau Sauvage Parfum stond. Zo verkoop je ‘m niet. En Dior, als je dan in de week voor Vaderdag toch reclameposters laat ophangen, hang er dan niet 4 stuks op één peperbus voor Dior Homme Sport… (http://farm9.staticflickr.com/8144/7397340954_e44bfea39b_b.jpg)

    Glimmend zwarte doos met zilveren tekst. Prachtige klassieke fles en dito dop, goed dat Dior daar niet aan getornd heeft. De initialen van Christian Dior staan aan de binnenkant van de magnetische dop. Visuele verleiding: douze points.

    Sterk, vol en krachtig? Jazeker! Vanmorgen tegen achten 2 sprays, nu ’s avonds om 11 uur ruik ik ‘m nog. Begint lekker citrus fris, eindigt warm & harsig. Kan ook de goedkeuring van m’n vrouw meer dan wegdragen. Het papiertje waarop ik het de week ervoor spayde rook na een week nóg. Kunnen veel geuren een voorbeeld aan nemen.

    Eau Sauvage (1966), naar verluidt in Frankrijk een van de meest verkochte herengeuren, komt er óók nog een keer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s