JASMIJN, TUBEROOS EN LELIE BLOEIEN VOLOP
Jaar van lancering: 2013
Laatst aangepast: 04/02/13
Neus: Christine Nagel
Model: Natasha Poly
Fotografie: Steven Meisel
Concept & realisatie: Jimmy Choo, Sandra Choi, Simon Holloway
Dacht ik dat de blingbling-trend nu wel zo’n beetje over was in glamour-, styling- en fashionland, komt Jimmy Choo met Flash… Dacht ik dat de disco-trend nu wel zo’n beetje over was in glamour-, styling- en fashionland, komt Jimmy Choo met Flash. Want: het verbeeldt de spanning die je ervaart op de rode loper, het plezier van een nachtclub, de glamour van het verkleden. Het verhaal begint met de hartslag die elke vrouw voelt als ze zich klaarmaakt voor een ouderwets avondje uit en dan in het bijzonder volgens de creatieve directie van dit ‘walk in style on stiletto heels’-label (Jimmy Choo, Sandra Choi, Simon Holloway) wanneer ze haar sexy schoenen aantrekt.
Dan vindt er een transformatie plaats, omdat ze dan een siddering van genot en gevoel van kracht ervaart. Wat de uitwerking ervan is, zie je in de campagne dat volgens Jimmy Choo een moment van onverzadigbaar en hedonistisch gedrag vastlegt: Natasha Poly op de vloer van een club genietend van het feit dat ze in het middelpunt van de belangstelling ‘ligt’, nazwelgend van dit moment van ongegeneerde overmaat.
Het is maar net wat je er in ziet. Ze kan ook door haar xxl-hakken zijn gegaan. En wat een lange benen! Passen bijna niet op de foto. En het grappige: Natasha Poly doet alsof ze staat, gezien haar hand in de taille – een typische ‘klassieke’ topmodellenhouding. Hoe het ook zij: Natasha Poly’s uitstraling en geest belichaamt de Jimmy Choo-vrouw: internationaal, zelfverzekerd en mooi. Kortom, Flash is voor de glamourvrouw uit de stad: ‘direct provocerend, tikkeltje ondeugend, tegen de gevestigde orde ingaand, het risico niet schuwend’. En ook nog: charmant. En waarom ook niet: gedurfd.
Dit wordt gezegd over de hoekige, architectonische flacon, die lijkt ingelegd met kleine glazen noppen aan drie zijden: ‘Met zijn palet van ‘kristal’, lucite (plexiglas) en metaal is het geïnspireerd door een modernistische kroonluchter uit de jaren zeventig die speelt met het licht en net zoals de geur een glanzend en betoverend effect heeft’. Maar doet met een beetje fantasie ook denken aan de flits van een paparazzi-lamp. Maar is qua uitstraling meer plastic, meer ‘lichtgewicht’ en heeft minder glamour dan de parfumpremière van Jimmy Choo in 2010.
WAT RUIK IK EIGENLIJK?
Zo wordt Flash omschreven: ‘Een bloemig-zonnige geur, gebaseerd op een boeket van witte bloemen’. Ontbreken drie dingen voor mij: vol, sensueel en romig.
Het is zeker geen lichtgewichtgeur die sprankelend van start gaat met roze peper, mandarijn en aardbei. Maar die zijn als een ‘flash’, want de witte bloemen beginnen heel snel te bloeien: jasmijn, tuberoos (foto), lelie. Eerst als één boeket waaruit later eerst de tuberoos en daarna de lelie de hoofdrol opeist.
Het prettige: jasmijn houdt de volheid en sensualiteit van de ‘andere twee’ mooi in balans, waardoor die niet ‘over the top’ gaan. En de basis ‘laat het hierbij’. Dat wil zeggen er vindt geen transformatie en/of verdieping plaats – zoals meestal het geval is bijvoorbeeld met patchoeli, vanille, harsen en musk.
Eerder een ‘verpoedering’, want de witte houtsoorten in samenwerking met heliotroop (met haar amandel-vanillegeur) houden de bloemen vast, versterken hun eigen karakter én maken ze zachter waardoor je er heel lang van kunt genieten. Niet verkeerd.
RUIK & VERGELIJK
Wat hebben Flash en volgende geuren gemeen…
Cathy Guetta Ibiza (2005)
Giorgio Armani – Emporio Armani – Remix She (2006)
Jette Joop Jette By Night (2006)
Kylie Minogue Showtime (2008)