TREKT A*MEN VAN LEER OF NIET?
Jaar van lancering: 2012
Laatst aangepast: 15/11/12
Neus: onbekend
Ik was onlangs in Colmar (Frankrijk) en daar bezocht ik ook een filiaal van Sephora. Wat me verbaasde en verraste: een aantal variaties op A*Men was nog steeds te koop. A*Men Pure Malt (2009) en A*Men Pure Havane (2011). Kan toeval zijn. Dat het alleen dit filiaal betrof. Het was volgens mij in ieder geval geen kwestie van dat deze twee variaties ‘onverkoopbaar’ waren – in de aanbiedingenbak lag bijvoorbeeld wel Womanity (2010) van Mugler.
Het zegt – misschien – iets over de niche-kwaliteit. Of, zou ook zo maar kunnen, dat geuren voor ingewijden en niet-ingewijden toch weinig verschillen van de oorspronkelijke geur: verkopen kun je ze dus altijd.
Geldt wat mij betreft als ‘ingewijde’ ook voor A*Men Pure Leather. Toen ik voor het eerst hoorde dat A*Men van leer zou trekken, trilden in gedachten mijn neusvleugels van opwinding. De reden? Het interessante uitgangspunt: een superzoete gourmandgeur een krachtige en animale (daar staat leer bekend om in de parfumerie) ondertoon geven. Alleen gebeurt het niet zoals ik had verwacht, want…
WAT RUIK IK EIGENLIJK?
… het leerproces presenteert zich niet zo heftig als gehoopt en eigenlijk twee keer. Want bij de opening heb ik het idee dat geur een lichte leernoot verspreidt die als het ware de gourmandnoten van A*Men laat temperen door te versmelten met een dierlijke noot. Vervolgens ruik ik daarna weer het oorspronkelijke A*Men zonder de frisse opening van bergamot, lavendel en munt. Dus vers geroosterde koffie, teer, karamel en chocalade, vanille en tonkaboon.
En als dit lang genoeg op de huid zit, ruik ik weer een leernoot. Maar ook weer zeer bescheiden. Ben benieuwd of de gemiddelde A*Men-fan het verschil wel of niet direct ruikt.
RUIK & VERGELIJK
Nogal wiedes:
Thierry Mugler A*Men (1996)