EN TOEN WAS ER LICHT!
Jaar van lancering: 2008
Laatst aangepast: 23/11/09
Neus: Dominique Ropion
Even extravagant als visionair die doorgaat waar anderen stoppen: Thierry Mugler. Zo wordt hij nu door zijn ‘nazaten’ bij de presentatie van Alien Eau Luminescente – Mugler verkocht zijn naam aan Clarins – genoemd. En ze voegen toe: ‘zijn innovatieve visie stelt hij in dienst van de wereld van luxe parfumerie’. Voor beide valt veel te zeggen. Wat Mugler voor de mode heeft betekent is duidelijk, zijn betekenis voor de parfumerie wordt steeds duidelijker. Nu doet ‘iedereen’ het, maar toen Mugler in 1992 zijn Angel lanceerde, bracht hij het parfum terug daar waar het hoorde: de wereld van luxe en extravagantie. Dat rook je niet alleen; dat zag je des te meer!
Met Alien (2005) werd je nog meer het extravagante en ‘bovenaardse’ universum van Mugler in gesleept. Een hypnotiserend ‘talisvrouw’-parfum dat de draagster ‘inwijdt in de onthulling van het ultieme schoonheidsgeheim van de vrouw’. Cliché, ik weet het! Maar de parfumwereld bestaat uit clichés maar waar het om gaat is dat je ze elke keer weer op een nieuwe manier moet presenteren. Mugler deed het met Alien door de geur te vatten in amethist, symbool van spiritualiteit en sereniteit. Mugler doet het met Alien Eau Luminescente, door de geur te vatten in nieuwe steen ook bekend om zijn versterkende krachten: de oranjegouden topaas. De geur heeft hierdoor aldus Mugler alle goede eigenschapen van de zon in zich voor een sterk, schitterend en rustgevend aura.
WAT RUIK IK EIGENLIJK?
Alien Eau Luminescente is ‘typisch’ Mugler. Minder extreem dan Alien, maar wel opvallend door drie smaakmakers die zich stuk voor stuk ‘in overdosis’ presenteren als een wervelwind van exotische en citrussensaties. De eerste overdosis: sprankelend mandarijn die zich vervolgens elegant mengt met overdosis twee: zoet-zwoel tiaré. De laatste overdosis: het volgens Mugler legendarische witte amber dat garant staat voor een sensueel effect vol intense zonneschijn.
RUIK & VERGELIJK
Tiaré wordt ook wel de gardenia van Tahati genoemd, en daar door de oorspronkelijke bevolking – de Monoï – gebruikt als guirlandes die worden geschonken aan gasten en gebruikt tijdens ceremoniën. Dat zegt iets over de intensiteit van de geur: de bloesems zijn sensueel, overweldigend en zeer zoet. Wordt in westerse parfums steeds populairder. Kun je onde rmeer ondergaan in:
Hermès 24, Faubourg (1995)
Serge Lutens Douce Amère (2000)
Estée Lauder Pleasures Intense (2002)
Burberry London (2006)
Gucci Gucci by Gucci (2007)
Vera Wang Princess (2008)