11 reacties op “OPIUM YVES SAINT LAURENT

 1. Een heerlijke chique geur.

  In het verleden vond ik opium altijd veel te zwaar. Een vriendin van mij draagt opium maar dan de eau de toilette. Als ik met haar op stap ging kreeg ik elke keer een swifje van deze geur naar mij toe en vond het heerlijk. Ik heb deze geur nu zelf en vindt het een prachtige geur. De kruidigheid in deze geur is heerlijk en ondanks dat het een sterke geur is heeft het ook een fris accent. De beste oosterse geur die ik ken en jammer dat de geur is geherformuleerd. Ik probeer nog de oude verpakkingen te krijgen en dat lukt nu nog maar er zal een tijd komen dat deze niet meer te betalen zijn. Jammer.

 2. Inderdaad is de geur veranderd en ik mis de oude geur. De irritatie was vooral dat ik mij meldde met de boodschap dat de geur was veranderd men beweerde dat alleen de verpakking was veranderd.
  personeel wist nergens van. Gewapend met een oude verpakking was men wel snel overtuigd. Maar men vond dat als ik dit al 30 jaar gebruik het ook wel eens hoog tijd wordt om iets anders te proberen. Zeer onprofessioneel. Ik mis de oude geur vreselijk. Jammer. Alle nieuwe Opium variaties vind ik te zoet. Dus nu gebruik ik de parfum. Maar zoek nog steeds een vervanger.

  • Dag Miriam,

   J’ai Osé associeer ik niet direct met Opium. Ik had vroeger het parfumextract. In mijn herinnering is het vooral de enorme sterke houtbasis beplakt met bloemen die het karakter bepaalde. Volgens een man die werkte bij L’Oréal en de geur in zijn portefeuille had, was dat voor een gedeelte de verklaring voor de naam. Voor het eerst zoveel hout verwerkt in een vrouwengeur – gedurfd, vandaar J’ai Osé: ik heb gedurfd. Denk je dat de versie aangeboden op parfumsuper.nl de echte is? Dan ga ik die direct bestellen. Het is een van de laatste geuren die ik nog niet in mijn vintagecollectie heb waardoor ik gefascineerd raakte door parfum.

   Groeten,

   Erik

   • Heel precies dat hout is echt heel krachtig. Ik weet niet zeker hoe oorspronkelijk de J’ai Osé van parfumsuper.nl is. De laatste fles heb ik van parf Grimme aan de Albert Cuypstraat in Amsterdam. Zij hebben veel ‘gevallen’ geuren. En bij Marjo kan je ook terecht voor oudere geuren. Er is wel verschil in assortiment tussen winkel en webshop.
    Schiet me nog te binnen dat ik een flesje Murmure van Fragonard heb. Jaren geleden gekocht in Grasse. Murmure staat bij hun ‘model’ voor Cinnabar. Echt heel mooi.

 3. Inderdaad sinds de nieuwe verpakking is Opium Opium niet meer.
  Als je dus vol vertrouwen Opium besteld via de webshop en hem opent valt het heel erg tegen, nog afgezien dat je niets meer kunt ruilen. Dus een tip: eerst in de winkel gaan ruiken of de geur nog wel hetzelfde is.

 4. Ook ik was een Opium-addict en mis de geur nog steeds. En nog steeds niets acceptabels ter vervanging gevonden…. ik lees dat de stoffen eugenol en isoeugenol eruit zijn gehaald vanwege IFRA-richtlijnen. Naar het schijnt waren sommige mensen allergisch. Nou en? Dan gebruik je het toch niet? Het gaat om kruidnagel- en nootmuskaatextracten. Kruidnagel en nootmuskaat ook maar verbieden dan??? Boos en verdrietig. Ik heb wel Lahät Loukoum van Serge Lutens staan, ook heerlijk maar veel zoeter en het fijne van Opium was juist dat het niet zoet was….

  • Dag Janine, bedankt voor je bericht. Je wordt als consument niet meer serieus genomen. Een van de redenen dat ik Le Bienaimé heb gesticht, mijn eigen parfumhuis. Ik meng reeds bestaande geuren. Een parfum heette Perfume State. Een ode op Opium. Uitverkocht inmiddels. Een melange van Barynia Helena Rubinstein (vintage), Cinnabar Estée Lauder (vintage), Isaphan Yves Rocher (vintage), Jasmin Noir Bulgari, JHL Aramis (de mannelijke Youth Dew), Le Baiser du Dragon Cartier, Noir Tom Ford, Opium Yves Saint Laurent (vintage), Terracotta Le Parfum Guerlain. Een klant vond mijn Opium better than the real thing. Opvallend: er zijn veel geuren waarin nog heel veel anjer (en dus kruidnagel) zit. En die worden niet verboden, verkracht of van de markt gehaald. Zoals een geur van Il Profumi. Kan even niet op de naam komen, staat wel op mijn site. Groeten, Geurengoeroe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s