3 reacties op “NIET MAD MEN, MAAR ‘MAD WOMAN’

 1. Erg leuk stukje en vooral de video spreekt tot de verbeelding! Volgens mij wordt er vandaag de dag wel anders wordt gedacht over ‘spray parfum maar royaal in het rond’, wellicht door talloze ervaringen in een alsmaar drukkere wereld waarin we veel op elkaars lip zitten. Wat mij betreft is een beetje discretie bij het aanbrengen (tenzij eau de cologne) niet verkeerd. Hoe dan ook is die elegante wereld van toen wel een groot verschil met nu. Alleen wat betreft kleding kan daar al veel van geleerd worden (ik noem een driekwartbroek).
  Vraag me eigenlijk af of er specifieke studies zijn gedaan naar de psychologische invloed van parfumgebruik bij mannen/vrouwen? Bekend is natuurlijk dat veel mensen alsmaar meer aanbrengen doordat ze zelf grotendeels anosmisch geworden zijn voor hun parfum. Maar hoe zit het met de ‘beleving’ van de drager?

 2. Beste Guus,
  Bedankt voor je reactie. Ik vind het zo jammer dat je tegenwoordig op straat bijna niemand meer ruikt. Ik heb het alleen af en toe op een roltrap als je ‘verplicht’ iets langer in de buurt van een anoniem persoon moet verblijven. Ik zit zelf te denken om een studie te doen naar dit verschijnsel, alleen gaat daar zoveel tijd in zitten. Misschien beginnen met fieldwork. Mensen op straat interviewen en dat direct op youtube zetten.
  Groeten,
  Geurengoeroe

 3. Ben het met je eens dat het fijn is een mooie geur te ruiken, maar een grote walm van een goedkoop zoet geurtje toch liever niet. Blijft natuurlijk een persoonlijk ding. Dat fieldwork is trouwens een leuk idee, ik denk dat daar veel boeiende reacties op zouden komen. Ik herinner me wel dat ze een paar jaar geleden in Amerika met wat ‘shocking’ parfums de straat op zijn gegaan om daar te vragen wat mensen er van vonden. Ook nog een andere video gevonden: http://www.youtube.com/watch?v=EHoyzHHSbQM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s