VOOR DE VROUW DIE ZOEKT NAAR EEN LANG EN GELUKKIG LEVEN
Jaar van lancering: 1997
Laatst bijgewerkt: 27/06/08
Neus: Sophia Grossman
De kleinzoon van de oprichter Frédéric Boucheron (1830-1902), Louis (1874-1959), had eigenlijk maar één fascinatie: de Indiase cultuur. En dan in het bijzonder voor Jaïpur, de stad bekend om zijn rijkdom aan edelstenen en harmonieuze architectuur. Deze invloed zie je terug in de sieraden die hij in de jaren dertig ontwierp en die lange tijd als het signatuur van het huis werd gezien.
In 1993 is het de kleinzoon van Louis Boucheron – Alain anno 1948 – die de band van de juweliersfamilie met Jaïpur onderstreept door het tweede vrouwenparfum naar deze stad te vernoemen. De flacon van Jaïpur – met name de parfumversie – is geïnspireerd op de nauratan-armband die vroeger in India als huwelijkscadeau werd gegeven. Met zijn negen ingezette stenen zou deze ring geluk en een lang leven bevorderen.
WAT RUIK IK EIGENLIJK?
Jaïpur wordt omschreven als de essentie van een fruitige bloemengeur. Voor de ‘fruitsmaak’ zijn pruim en perzik verantwoordelijk die worden omringd door een rijk bloemboeket die lijkt te wiegen in de wind. Hiervoor werden geplukt: fresia (voor de frisheid), heliotroop (voor de zoetheid), pioenroos (voor het onstuimige bloemeffect – foto), mimosa (voor de ‘zon’), vers geplukte roos (voor het romantische gevoel) en iris (voor de poederachtige toets). De basis is zacht (door een honingaccent vermengd sandelhout en amber) en ‘bossig’ door een vleugje eikenmos.
RUIK & VERGELIJK
Vers geplukte rozen ruiken anders dan rozenessence. Neem dat plukken niet letterlijk. De geur ervan wordt verkregen via de head space-techniek: onder een stolp wordt de lucht van vers geplukte rozen gevangen en vertaald in een geur. Het geeft aan ‘romantische’ geuren een luchtig en frisbloemig effect. Ook voor de volgende geuren werden verse rozen gestolpt:
Yves Saint Laurent Paris (1983)
Estée Lauder Beautiful (1986)
Calvin Klein Contradiction (1997)