4 reacties op “SHALIMAR GUERLAIN

 1. Ik heb jaren geleden Shalimar opgespoten en vond het een vreemde rare vieze geur. 2 jaar terug kwam ik in mijn geliefde parfumeriezaak en de verkoopster kwam weer aan met Shalimar omdat ik een zoete oosterse geur zocht. Ik ben nog steeds dankbaar dat de verkoopster deze geur op spoot want vindt het nu een heerlijke geur. Het is een geur die je moet ontdekken en eenmaal ontdekt wordt je verliefd. Het is een geur met potentie en draag dit ook vaak als ik thuis ben. Zo kan ik de gehele dag genieten en snuffelen aan deze beroemde geur. Het schijnt de lievelingsgeur te zijn van Maxima en snap dit heel goed. Samen met Opium zijn dit mijn favorieten in de oosterse geurlijn.

  • Dag Ingrid,

   Bedankt voor je reactie. Ik vind Shalimar ook nog steeds een fascinerende geur. Ik heb onlangs het Eau de Parfum gekregen. En nu viel me pas voor het eerst de diepe nasleep op die meer is dan alleen vanille.

   Geurige groet,

   Geurengoeroe

   • Dag Erik,

    Het is inderdaad veel meer dan vanille wat je ruikt. Als ik alleen vanille zou ruiken in de nasleep zou ik er ook niet zo gek op zijn (ik ben niet zo dol op vanille). Als vanille goed gemengd is zoals in Shalimar is het wel weer heerlijk. Shalimar is een geur die warm maar ook zwoel is. Een heerlijke geur.

    Je hebt een prachtige site (een van de betere) en zit hier vaak te kijken naar mooie geuren. Het is ook allemaal goed beschreven en vooral wat ruik ik is vaak treffend. De klassiekers die je geroken moet hebben vond ik ook geweldig. Ik ben dol op vintage geuren. Zoals je al wel gemerkt zal hebben ben ik verslaafd aan parfum maar je kan een slechtere verslaving hebben vindt ik (wel een dure verslaving).

    Groet,

    Ingrid

 2. Dag Ingrid,

  Bedankt voor je complimenten. Ik moet alleen nog van alle oude beschrijvingen opnieuw de foto’s invoegen – bijna onbegonnen werk. En inderdaad: je kunt ergere verslavingen hebben. Wat wel opvalt: de macht van de industrie wordt steeds groter: door hun advertenties bepalen ze wat er in de bladen aan geuren ‘te zien’ is. En dat heeft weinig overeenkomsten met de werkelijkheid. Ik wil daar een boek over schrijven.

  Geurige groet,

  Erik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s