3 reacties op “CALYX CLINIQUE

 1. Hallo Eric, zoals jij het beschrijft kan ik het bijna ruiken. In Nederland als sample te bemachtigen? Dan heb ik tijdje zitten suffen, want ik heb de naam nog niet eerder in blogs gelezen.
  Zal je tzt doorgeven wat ik er van vind. Ooit de originele Poison gekocht en iedereen mee weggejaagd maar ik vond de geur toen heerlijk. Smaken veranderen in de tijd. Laat jou geur”geheugen” je nooit in de steek als het om nieuw uitgebrachte klassiekers gaat. Waar vind je nog een originele Shalimar? Hoe weet je dat de fles die je aanschaft al niet jaren ergens staat?

  • Hoi Mary,

   Bedankt voor het compliment. De geur is binnenkort verkrijgbaar in Nederland. Wat geurgeheugen betreft: heel veel klassiekers staan in mijn geheugen gegrift, dus ik ruik direct of een klassieker bij een doorstart anders is samengesteld. De nieuwe versies ruiken magerder, ontbreekt vaak de volle ‘sillage’ van vroeger – iets wat heel veel nichemerken wel voor elkaar krijgen en willen. En volgens mij moet je blij zijn als je een nog ongeopende oude Shalimar kunt kopen – die is volgens mij alleen maar beter. Ik kan in Brussel misschien van ‘een oude dame’ haar parfumcollectie kopen/overnemen – haar klein(kinderen) willen die niet. Ze heeft nog heel veel ongeopende flacons uit de jaren vijftig, zestig en zeventig… Ben zo benieuwd. Ze kocht van een geur altijd een paar flacons – edt, edp en parfum…. Ik hoop zo dat er J’ai Osé van Guy Laroche tussenzit. Ik had vroeger het parfumextract… ik ruik die geur in mijn gedachten – zo mooi. Vorig jaar waren we me net drie Arabische vrouwen voor op een rommelmarkt in Charleroi waar een half volle eau de toilette-versie stond…

 2. De collectie van die Brusselse dame klinkt heeeeeel aanlokkelijk! Spannend of dat gaat lukken. Ik had gisteren in Amsterdam bij iemand van de perfume groep van Facebook een Guerlain middag en daar heb ik o.a. een originele Jicky geroken en allerlei varianten van Shalimar. Te leuk voor woorden. Ik dacht dat ik “erg” was op parfumgebied maar het is heerlijk in gezelschap te zijn van gelijkgestemde zielen, haha. Het bijft een superleuke liefhebberij. Jammer dat Hardenberg vaak uit de richting is van waar een geurfeestje is zoals bij de Perfume Lounge. Maar ik ga met een vriendin zeker 2 keer per jaar naar Maria in IJsselstein. En als Spyros weer een keer een geurtraining geeft probeer ik zeker te gaan. Ben benieuwd of je die collectie in handen kunt krijgen!
  Misschien lees ik het een keer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s