4 reacties op “CALÈCHE HERMÈS

 1. CALECHE, zal altijd in mijn collectie zijn. Het is een geur die zo mooi gemaakt is en heel bijzonder. Caleche heeft wel wat weg van Chanel nr 5 maar ik vindt Caleche minder zwaar. Deze geur heb ik vaak op naar mijn werk en krijg ook vaak reacties van mannen. Dit is een geur voor vrouwen die weten wat ze willen en krachtig zijn.

  • Dag Ingrid,

   Ben ik weer ;-). Wat leuk dat je die link met Chanel herkent. Komt volgens mij door de aldehyden die de bloemen in het hart iets onbestemds en poederigs geven. Heb net de missing link-geur van begin jaren zestig ontdekt: Diorling van Dior uit 1964. Hierin komt de vrouwelijkheid van Caleche en bijvoorbeeld Madame van Rochas samen met een mannelijke-stoer noot. Beschrijf ik ook binnenkort.

   Geurige groet,

   Erik

 2. Daar ben ik ook weer. Diorling is ook een hele mooie geur. Wat deze geur zo bijzonder maakt is het leer accoord. Ik heb het nu over Diorling van Les creations de monsieur van Dior. Mijn lievelinggeuren van deze collectie zijn Eau fraise en Diorissimo.

  Groet,

  Ingrid

  • Goedemorgen Ingrid,

   Ik rook Diorling van de week voor het eerst- toevallig. Ben helemaal van slag. Prachtig. En de kritieken die je op de vele internationale parfumblogs kunt lezen, die vind ik juist positief. Het leerakkoord komt heel langzaam op gang, maar verpakt de huid ‘op het einde’ helemaal. Ga hem heel snel beschrijven. Dior stuurde me ook Diorama. Een prachtige bloemengeur – zelden zo’n zachte bloemengeur geroken – maar kan volgens mij bijna niet het originele recept zijn – het is een voorbode van Diorella, een van mijn favoirieten. Eau Frache, daar heb ik inmiddels al 2 flacons van leeggespoten. Wat een prachtige eenvoud en heerlijke manier om de dag mee te beginnen, zoals nu.

   Geurige groet,

   Erik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s